BLEYS BAKVERK

Cookies

Så himla fin söndag idag och perfekt för utomhusaktivet. Jag ska snart möta upp syrran så ska vi göra en utflykt till Hagaparken. Tar med en termos med varm choklad och dessa amerikanska cookies. De här blev verkligen helt perfekta! Precis sådär segmjuka som man vill ha dem. Ni måste bara testa! Smaksättningen är bara ett förslag och ni kan ha i precis vad ni gillar bäst.

Cookies, ca 20 kakor

220 g smör, rumsvarmt

130 g(1,4 dl) farinsocker

130 g (1,4 dl) strösocker

55 g (1 st) ägg

300 g (5 dl)vetemjöl

1 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

1,5 tsk vaniljsocker

70 g mörk choklad(helst pellets)

1 dl minimarshmallows

0,5 dl torkade tranbär

  1. Sätt ugnen på 180 grader

  2. Vispa rumsvarmt smör, farinsocker och socker fluffigt

  3. Vispa ner ägget

  4. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ner i äggsmeten. Blanda gärna med handen.

  5. Rör ner choklad, marshmallows och tranbär

  6. Ställ in smeten i kyl ca 20 min

  7. Rulla sedan till bollar (ca 45 g styck) och platta til dem lite.

  8. Grädda ca 5-6 bollar i taget eftersom de flyter ut mycket

  9. Grädda kakorna 10-11 min

  10. Låt svalna ett tag på plåten och flytta sedan över till ett galler