BLEYS BAKVERK

Kladdkakemuffins och Wild Kids
 
Som ni märker så har det inte varit någon vidare aktiviet här på bloggen eller Insta i sommar. Är bara för att jag gjort så mycket annat skoj så har inte funnits tid. Kom precis hem efter några grymt roliga vekor på Wild Kids i Järvsö. Var en barndomsröm att vara med där och sökte faktiskt till första säsongen för 14 år sedan men nu blev det bakom kameran i stället (nästan lika kul;). Men i morgon börjar skolan igen vilket jag ser galet mycket fram emot. En termin nu innan jag går ut på långpraktik i vår. Idag insåg jag också hur mycket jag längar efter hösten. Har inte hunnit tänka på det innan men just nu vill jag bara tända ljus, kolla på mysiga filmer och börja baka lite mer igen. 
Men tänkte bjuda er på ett lättbakat och supersmarrigt recept som följt med mig sen typ alltid. Säger bara Kladdkakemuffins. Med det här receptet får du dem precis sådär segkladdiga som man vill ha dem. Blir så klart om möjligt ännu bättre med en klick grädde eller glass.
Kladdkakemuffins
ugn 200 grader
100g  smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1. Ställ formar i en muffinsplåt
2. Smält smöret och låt svalna en aning
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Tillsätt övriga torra ingredienser och vänd sist ner smöret
5. Fördela i formarna och grädda ca 9-10 min i 200 grader