BLEYS BAKVERK

Toscabitar
 Har tagit över massor av recept från min mormor som jag ofta bläddrar i. De här toscabitarna har jag tänkt göra länge och nu blev det äntligen av. Perfekt som petit fourer till ett lite lyxigare fika. Dessa är även färgade gröna vilket stod med i receptet men det går så klart lika bra med neutrala. Tror man gjorde mycket så för för att man ville få det att lika pistasche. :)
Recept Toscabitar ca 16-20 st
2 ägg
135 g (1,5 dl) socker
75 g smält smör
0,5 dl grädde
1 tsk bakpulver 120 g (2 dl) mjöl
några droppar grön karamellfärg
Glasyr
50 g smör
45 g (0,5 dl) socker
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
1 påse mandelspån
150 g mörk choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, grädde, vetemjöl blandat med bakpulver och karamellfärg.
2. Häll smeten i en form med bakplåtspapper på ca 20x25 cm
3. Grädda i ugnen 16-20 min
4 Gör under tiden glasyren
5. Blanda alla ingredienser och koka under ett par minuter
6. Bred glasyren över kakan och grädda ytterligare ca 10 min
7. Skär kakan i fyrkantiga bitar medan den är varm
8. Låt svalna lite mer och doppa i choklad