Chokladmousse med browniebitar
Chokladmousse ca 6-7 pers
150 g mörk choklad
75 g ljus choklad
3 ägg
3 dl vispgrädde
1. Hacka chokladen och smält i vattenbad
2. Rör ner ett helt ägg och 2 gulor
3. Visp äggvitorna till hårt skum och blanda med chokladen
4. Vispa grädden och blanda ner den
5. Ställ kallt någon timme
Mörk chokladkaka, Skurna i småbitar
100 g mörk choklad
150 g smör
60 g vetemjöl
20 g kakao
3 g salt
90 - 100 g ägg (2 st)
140 g socker
75 g brun farin
1. Värm ugnen till 160 grader. Smöra en form och täck botten med bakplåtspapper
2. Hacka chokladen
3. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ner chokladen
4. Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skål
5. Vispa samman ägg, strösocker och farinsocker
6. Rör ner smälta chokladblandningen och vänd därefter ner de torra ingredienserna
7. Hälls meten i formen och grädda 20 min
8. Låt kakan stå kallt någon timme och skär sedan upp i små kuber
Saltkaramelliserade Hasselnötter
100 g hasselnötter
100 g socker Lite flingsalt
1. Rosta hasselnötterna i 200 grader i 5 min
2. Gnugga av skalet
3. Smält sockret tills det blir gyllene och häll i nötterna
4. Häll ut på bakplåtspapper och strö över flingsalt
Lägg upp alla komponenterna i ett glas och spritsa i en klick grädde
