BLEYS BAKVERK

Avsnitt 4 - Glasyrkakor

I tisdagens avsnitt var det glasyrkakor. Ingen favorit för mig då det var något jag kände mig sjukt osäker på. Tränade ett par gånger hemma men blev aldrig riktigt nöjd så innan tävlingen hade jag verkligen en klump i magen hur det egentligen skulle gå. Det börjar bra men övergår ganska snabbt i panik när konsistensen på min glasyr antingen blir får hård eller för lös och jag inte alls får till mönstret som jag vill på kakorna. Tanken är att de ska föreställa en järnekskvist men jag har svårt att se likheten. Dessutom blir det enorm tidsbrist och jag hinner inte ens göra klart. Bara 15 kakor får jag upp på fatet. Johan S säger att de ser ut som ormbunkar och jag är den förste att hålla med honom. Kanske bara skulle sagt att det var ormbunkar i stället? Men juryn gillar ändå smaken och idén vilket är kul!

Så dags för teknisk utmaningen. Johan ser extra glad ut vilket betyder en extra klurig utmaning. Tina och programledarJohan berättar att vi ska få besök idag och in kliver Anders Oscarsson. Alltsås wow! Jag ha sedan länge följt hans konditori på Instagram och de gör så helt otroligt fina bakverk. Utmaningen vi ska göra visar sig vara Anders bidrag när han blev utsedd till världens bästa konditor år 2017 vilket känns lite sjukt. Vi ska alltså glazea en tårta och sedan bygga in den i en glasbur av socker. Alltså whaat!? Snacka om sjuk utmaning. När jag ska glazea min tårta står Anders och Tina precis bredvid och inspekterar. Anders säger att jag har perfekt temperatur på glazen. Kul att få den bedömningen av en världsmästare! :D Men sen när de två andra färgerna ska på har de hunnit blivit för kalla. Jag står jättelänge och funderar om jag ska våga hälla på dem eller vad jag ska göra. Tillslut häller jag och det blir tyvärr inte alls snyggt. Lätt att vara efterklok men skulle så klart ha värmt på dem igen först.

Alla lyckas faktiskt få ihop vad de efterfrågar och juryn erkänner till och med att de inte trodde att alla skulle lyckas. Känns skönt att ha motbevisat dem.

Sammanfattningsvis en sjukt svår men såå rolig dag!

Det är en del kameror i tältet allstå. Totalt sex stycken håller koll på oss.
Kul att  hänga med Fredrik mellan tagningarna. Han var där som typ receptkoordinator och såg till att alla kluriga moment under våra paradbak fångades på film. 
Korvpaus innan det avslöjades vem som skulle bli stjärnbagare och vem som skulle få lämna
I morgon läggar jag upp receptet på mina glasyrkakor!