BLEYS BAKVERK

Dinkelbaguetter

Hade helt glömt att det slog om till vintertid i natt så blev lite paff när jag kollade på klockan och såg att den bara var 10. Kändes ju som jag redan hunnit med massor. Perfekt eftersom jag som tänkte ha en hemmadag och baka så mycket jag bara hinner idag.  Så mer tid till bakning!

Satte en deg på jäsning i går kväll så bara att baka ut till baguetter nu på morgonen. Här kommer receptet:

20 g jäst

500 g kallt vatten

1 msk havssalt

2 msk rapsolja

1 msk honung

60 g (1 dl) grahamsmjöl

120 g (2 dl) grovt dinkelmjöl

ca 450 g (7,5 dl) vetemjöl

 1. Lös upp jästen i vattnet

2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en ganska lös deg.

3. Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i kyl ca 8 timmar

4. Ha ut degen på mjölat bakbord och dela upp i tre lika stora delar

5. Rulla ut till baguetter (knåda inte degen innan) och skruva dem

6. Lägg på plåt och strö på lite mjöl7. 

7. Låt jäsa ca 45 min i rumstemperatur

8. Gäda i 225 grader ca 15-18 min.

De ska bli riktigt mörka i färgen, på gränsen till brända. Släng in en kopp med vatten innan du stänger ugnsluckan för en knaprigare skorpa.