Ingefärskakor med vintermotiv
60 g socker
180 g smör
250 g mjöl
42 g äggula (knappt 2 st)
90 g finhackad syltad ingefära
1. Blanda allt utom ingefära i en matberedare
2. Ta upp degen på bakbord och tillsätt ingefära
3. Lägg degen kallt ca 15 min medan du gör glasyren
4. Kavla ut degen och ta ut 20 st mått
5. Grädda 190 grader (ej varmluft) ca 10-12 min
Glasyr
72 g äggvita (2 st)
400 g florsocker (6 dl)
2 krm ättiksprit
Citronsaft tills lagom konsistents
Pastafärger
1. Vispa samman ingredienserna till en fluffig glasyr(vispar du förupp äggvitan blir glasyren matt)
2. Lägg undan en del av glasyren (ska vara hård men spritsbar)
3. Tillsätt citronsaft i resterande del så den blir något lösare
4 Dela upp i skålar och färga i önskade färger förutom en del som du sparar vit
5. Den vita delen tillsätter du ännu lite mer citron till så att den blir ganska lös (spåren ska försvinna efter 8-10 s för en lös glasyr)
Spritsning
Sprits förs ut en rund kant med den hårda glasyren och fyll hela kakan med lösare vit glasyr.
Spritsa sedan ett fint mönster i kakan i olika färger som får flyta ut så all glasyr hamnar i samma nivå.
