Den här kakan är en riktig klassiker och har en hel massa olika namn. Jag kallar den för Midsommarkaka:) En ganska vanlig sockerkaka men där man utesluter smöret i smeten och har det i fyllningen i stället som man häller i mitten av kakan. Jag testade att bryna smöret innan och det blev om möjligt ännu godare:D
Sockerkaka
3 dl Strösocker
1 dl kokande vatten
4 st ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vaniljfyllning
125 gram smör
4 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
Garnering
florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en form ca. 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
3. Bland bakpulver med mjölet och vänd ner det i äggsmeten.
4. Häll i det kokheta vattnet, blanda och häll smeten i kakformen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Under tiden gör du vaniljflyllningen:
6. Smält och bryn smöret i en kastrull. Det är klart när det har slutat bubbla och blivit gyllene.
7. Häll i mjölken och tillsätt vaniljsockret och låt småkoka under konstant omrörning i ca 3 min
8. Ta ut kaka ur ugnen. Dela den på mitten i två bottnar innan den har hunnit kallna.
9. Häll vaniljfyllningen på den undra bottnen och lägg ihop kakan
10. Pudra över florsocker.



