Blev en snabbvisit hem till föräldrarna i helgen för att lyssna på syrrans sambo som lade fram sitt examensarbete i Linköping. Hann även en fotografering inför en intervju som kommer i Norrköpingstidningen Hej Livet i början av Mars. Ska bli spännande att se hur det blir!
Har så klart också hunnit med lite bakning i helgen Det här apelsinbrödet blir väldigt saftigt och så gott med apelsinsmaken och passar perfekt till en kopp te.
Apelsinmandelbröd
200 g smör, rumsvarm
195 g (3,25 dl) mjöl
1 msk rivet apelsinzest från ekologisk apelsin
200 g (2,25) g socker
3 stora ägg
60 g maneln sötmandel eller mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt
25 g (0,25 dl) yoghurt
10 g mandelspån
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform och pudra med mjöl
- Vispa smör, apelsinzest och socker fluffigt.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smörblandningen
- Rör ner yoghurten
- Hälls meten i formen och strö över mandelspån
- Grädda i ca 50 min. Känn med en sticka att den är klar.
- Låt kakan svalna något i formen och vänd sedan upp på ett galler
