BLEYS BAKVERK

Apelsinmandelbröd
Blev en snabbvisit hem till föräldrarna i helgen för att lyssna på syrrans sambo som lade fram sitt examensarbete i Linköping. Hann även en fotografering inför en intervju som kommer i Norrköpingstidningen Hej Livet i början av Mars. Ska bli spännande att se hur det blir!
Har så klart också hunnit med lite bakning i helgen Det här apelsinbrödet blir väldigt saftigt och så gott med apelsinsmaken och passar perfekt till en kopp te.
Apelsinmandelbröd
200 g smör, rumsvarm
 195 g (3,25 dl) mjöl
1 msk rivet apelsinzest från ekologisk apelsin
200 g (2,25) g socker
3 stora ägg
60 g maneln sötmandel eller mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt
25 g (0,25 dl) yoghurt
10 g mandelspån
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en brödform och pudra med mjöl
  2. Vispa smör, apelsinzest och socker fluffigt. 
  3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smörblandningen
  5. Rör ner yoghurten
  6. Hälls meten i formen och strö över mandelspån
  7. Grädda i ca 50 min. Känn med en sticka att den är klar.
  8. Låt kakan svalna något i formen och vänd sedan upp på ett galler