BLEYS BAKVERK

Brödpudding
Jag tror ni är säkert många som liksom jag har frysen full med bullar nu efter jul. Jag hittade till och med ett gäng kardemummabullar från långt innan jul. En bra grej att göra då är den här brödpuddingen. Använd de bullarna du hittar i frysen som kanske har legat där ett tag och börjar bli lite tråkiga. Var första gången jag testade och blev riktigt gott. Skulle säga att det passar speciellt bra en kall vinterdag när man har varit ute länge och är sådär riktigt fikasugen. 

Brödpudding

300 g bullar

45 g smör, smält

3 ägg

170 g grädde

170 g mjölk

0,75 tsk kanel

0,75 tsk vaniljsocker

0,75 tsk muskotnöt

75 g(drygt 0,5 dl) socker

20 g hasselnötter

0,5 dl russin

2 msk mörk rom

  1. Lägg russinen i rommen och låt dra minst 30 min(gärna längre)

  2. Hacka nötterna
  3. Skiva bullarna och lägg i en lite ugnsform varvat med russin och nötter. Häll över det smälta smöret

  4. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över bullarna

  5. Grädda i 175 grader i ca 40 min

  6. Strö gärna över lite råsocker och bränn av med brännare före servering