Cheesecake med körsbär och amaretto, ca 6 portioner
Botten
60 g (ca 1 dl) mandel
30 g cornflakes
40 g pumpafrön
1 msk vaniljsocker
2 msk cocosflingor
75 g (0,75 dl) sirap
30 g smör
15 g (1 msk) socker
1 krm salt
-
Mixa ihop mandel och cornflakes och blanda med resterande ingredienser
-
Tryck ut allt i 6 små portionsformar som du klätt med bakplåtspapper(blir nog lite smet över så ni kan grädda den för sig. Bli en jättegod kaka)
-
Grädda i 180 grader varmluft ca 10 min, tills botten fått fin färg. Vakta noga, den bränns lätt!
-
Låt svalna i sina formar
Körsbärsswirl
130 g körsbär
45 g strösocker (0,5 dl)
20 g vatten (0,5 dl)
1 tsk citronsaft
10 (2 tsk) g maizena
12 g vatten
1. Blanda maizena och 12 g vatten i en liten skål.
2. Blanda ihop körsbärspurén med strösocker, 20 g vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp och blanda i maizenablandningen och låt koka under omrörning i 2-3 minuter tills du har en fin kräm. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna helt.
3.Drag ner ugnstemperaturen till 120 grader varmluft
Cheesecakefyllning
340 cream cheese, rumstempererad
