Mörk chokladbrownie
125 g mörk choklad
125 g smör
110 g(ca 2 st) ägg
70 g socker
50 g muscovadosocker(kan bytas ut till vitt socker)
45 g(0,75 dl) vetemjöl
16 g (2 msk) kakao
0,5 krm salt
1. Smält smör och choklad till 50 grader
2. Rör i sockret
3. Tillsätt äggen ett i taget
4. Vänd i mjölet, blandat med kakao och salt
5. Häll upp i springform (el en brödform är lagom)
6. Grädda i 160 grader ca 20 min
Saltkolapanacotta
2 blad gelatin (3,4 g)
0,5 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljpulver)
200g (2 dl) dl vispgrädde
50 g (0,5 dl) dl mjölk
50 g strösocker (0,6 dl)
1,5 g havssalt(smaka av så det blir lagom)
1.Lägg gelatinbladen i blöt
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång(eller vaniljpulver). Ställ åt sidan.
3. Häll lite av sockret i en kastrull. När det börjar smält tillsätter du lite till och fortsätter tills allt socker har smält. Värm till en mörk karamell
4.Tillsätt då en liten skvätt grädde under kraftig omrörning. Tillsätt sedan lite grädde i taget medan du fortsätter vispa kraftigt. Viktigt att du tar lite i taget och att du vispar kraftigt så att inte sockret stelnar och blir till klumpar.
5. Sila ner i en bunke. Tillsätt gelatinblad och blanda.
6Tillsätt slutligen lite havssalt. Smaka av vad du tycker är lagom
7.Tillsätt gelatinbladen och häll genom en sil ner i en bunke
8. Låt stelna i kyl
Chokladdoppade popcorn
1 l popcorn
1 dl minimarsmallows
100g choklad
1. Smält chokladen i vattenbad
2.Krossa popcornen lite med handen
3. Blanda ner popcorn och marsmallows i chokladen och bred ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna
Montering
1. Skär browninen i lagom bitar(eller behåll den som en tårta)
2. Vispa upp pannacottan och häll upp i spritspåse. Spritsa på bakelserna
3. Bryt chokladpopcornen i bitar och lägg på bakelserna.
4. Garnera eventuellt med torkade blommor

