BLEYS BAKVERK

Brownies med Schweizernötganache
Har haft en ledig dag och valde då att göra en utflykt till Vaxholm. Har varit på min "bucketlist" ett tag så nu blev det äntligen av. Tog båten från Hasseludden vilket var en mysig tur. Väl framme fikade jag på Boulangerie. De hade mycket gott att välja på och kan varmt rekommendera det fiket.
De här Browniesarna bakade jag här om dagen men glömde lägga upp receptet. Alltså så goda! Blev en segmjuk nästan fudgelik variant på brownie. Toppade med mjölkchokladganache som jag vänder ner rostade och hacakade hasselnötter i vilket gav karaktären av Schweizernötchoklad. Så gott!
Brownies, 9-15 bitar (välj själv hur stora du gör dem:))
125 g smör
150 g mörk choklad (ca 55 %), hackad eller pellets
180 g (2 dl) strösocker
3 ägg
105 g (1,75 dl) mjöl
en nypa salt
20 g (0,5 dl) kakao
Mjölkchokladganasch
90 g grädde (ca 1 dl)
200 g mjölkchoklad, hackad elller pellets
40 g hasselnötter, rostade och hackade (lätt att göra själv:))
  1. Sätt ugenen på 150 grader
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt den hackade chokladen och låte den smälta
  3. Tillsätt sockret och sedan ett ägg i taget
  4. Blanda torra ingredienser och vänd ner
  5. Häll upp i en form ca 20x20 cm
  6. Grädda i ca 20-25 min i 150 grader
  7. Ta ut och låt svalna lite
Mjölkchokladganache
  1. Koka upp grädden och häll över chokladen. Vänta 30 sekunder och rör sedan till det blir en homogen ganache. Tillsätt de hackade nötterna och häll över kakan
  2. Strö gärna över lite flingsalt