Brownie
125 g mörk choklad, 55%
125 g smör
110 g (ca 2 st) ägg
70 g (ca 0,8 dl) socker
50 g (ca 0,6 dl) farinsocker (kan bytas ut till vitt socker eller muscovadosocker)
40 g (0,75 dl) vetemjöl
16 g (2 msk) kakao
0,5 krm salt
- Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme
- Rör i sockret
- Häll över allt i en bunke och låt svalna en aning
- Vispa ner ett ägg i taget
- Blanda mjöl, kakao och salt och vänd i det i äggsmeten
- Häll upp i springform ca 22 cm
- Grädda i 160 grader ca 20 min. Den ska fortfarande vara något lös i mitten.
- Låt stelna i kyl eller frys
- Skär upp i små kuber. Du kommer få massa browniebitar över men de går bra att lägga frysen och ha till andra desserter.
Passionsfruktsmousse
200g (2 dl) passionsfruktsjuice (finns i välsorterade matbutiker bland juicerna)
3-4 st passionsfrukter (ska bli 35g passionsfruktssaft)
20 g apelsinsaft (ca 0,5 apelsin)
70 g socker (0,75 dl) socker
3 dl vispgrädde
3,25 st gelatinblad
- Lägg gelatinet i kallt vatten
- Sjud 200 g passionsfruktsjuice i ca 5-6 min tills du har 150g (1,5 dl) saft kvar. På så sätt får du en koncentrerad juice med mer smak
- Gröp ur frukterna och sila bort kärnorna. Se till att du fått ut ungefär 35 g saft.
- Tillsätt passionsfruktssaften som du pressat, pressad apelsinsaft och socker till kastrullen och låt koka upp igen.
- Ta av från värmen och rör ner gelatinbladen. Låt svalna till ca 30 grader
- Vispa grädden till mjuka toppar. Det är viktigt att den inte blir för hårt vispad.
- Vänd ner juiceblandningen i grädden
- Fyll upp i glas och låt stelna i kylen ett par timmar
Nu kommer du till den roliga biten vilket är garneringen! Lägg på browniebitarna så som du tycker blir fint och sedan kan du garnera ytterligare med precis det du gillar. Jag garnerade förutom med browniebitarna även med maränger, kakaonibs, torkade blomblad och lite vinbärspulver.



