
Budapestbakelse
135 g strösocker (1,5 dl)
105 g hasselnötsmjöl (2,25 dl)
55 g maizena (0,75 dl)
190 g äggvita (6 st)
135 g strösocker (1,5 dl)
50 g mandelspån
400 g grädde
1 burk mandarinklyftor(eller andra bär eller frukter)
100 g mörk choklad
-
Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
-
Vispa äggvitan fluffigt och fast, tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en fast maräng.
-
Blanda strösocker, hasselnötsmjöl och maizena i en bunke och vänd ner i marängen försiktigt.
-
Klipp ett hål i en spritspåse ungefär så tjockt som en tumme. Spritsa ut strängar tätt på bakplåtspappret lika långa som plåten. Strö över mandelspån
-
Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20-23 min. Öppna ugnsluckan ett par gånger under tiden för att släppa ut fuktig luft.
-
Ta ut ur ugnen och vänd upp och ner på ett bakplåtspapper. Lägg en plåt över och låt svalna till den är lite ljummen. Bred på grädden och sprid ut frukten. Rulla ihop rullen med bakplåtspappret till hjälp.
-
Ringla över smält choklad och pudra med florsocker

