BLEYS BAKVERK

Mockabrownies
Redan torsdag och vi närmar oss helgen med stormsteg. En typsik höstdag här ute på Helgö med mulet, dis och kyla i luften. Fundrar på om hösten ändå är min favoritårstid. Älskar att få börjar klä sig varmt och tycker man blir extra baksugen på hösten också.
De här Mockabrownisarna bakade jag igår och serverade internatet till Bonde söker fru (hade tänkte till hela sverige bakar men kunde inte hålla mig så länge). Kan varm rekommenderas till helgbaket! En hushållsvåg är att föredra för att få rätt proportioner.
 
Mockabrownies, 15 st
80 g smör
170 g mörk choklad (55 %)
210 g (2,5 dl) farinsocker 
50 g (1 dl) socker
3 ägg
1,5 msk snabbkaffepulver
1,5 msk kokande vatten
130 g (drygt 2 dl) mjöl
0,75 tsk bakpulver
75 g hasselnötter
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Koka upp vattnet och blanda med snabbkaffe. Låt svalna
  3. Smält smör och choklad i en kastrull. Låt svlana
  4.  Vispa socker och ägg pösigt
  5. Blanda mjöl och bakpulver
  6. Vänd ner chokladsmeten och kaffet i äggvispet
  7. Sikta ner mjölblandningen i smeten
  8.  Vänd ist ner hackade hasselnötter
  9. Häll upp i liten bakform (ca 20x30 cm), typ braspanna
  10.  Grädda ca 20 min (varierar mycket beroende på storlek på form och ugn så håll koll på kakan)