BLEYS BAKVERK

Tarte tatin
Då var det fredag igen och en lugn helg på internatet som väntar. Många som åker hem eller är iväg på annat i helgen så kommer blir ganska öde här. Vi är i alla fall ett litet gäng kvar och ikväll tänkte vi satsa på hembakad pizza och film.
Har länge tänk att jag vill prova att göra en Tarte tatin så täntke det var perfekt tilfälle nu när iv har så mycekt frukt på skolan. Var väldigt enkelt att göra och det blir ju så gott! Här får ni ett recept:
Tarte Tatin
Mördeg
100 g smör
150 g mjöl
40 g socker
1 msk sirap
Fyllning
4 äpplen
100 g socker
50 g smör
  1. Sätt ugenen på 175 grader
  2. Blanda mördegen för hand eller i matberedare. Ställ kallt ca 30 min.
  3. Smält samman socker och smör på medelvärme i en gjutjärnspanna. Se upp så det inte bränns!
  4. Tillsätt äppelklyftor och låt puttra ca 10-15 min beroende på hur mjuka äpplen du använder
  5. Kavla ut mördegstäcket och lägg över på pajen. Grädda ca 30-35 min i 175 grader