Pepparkaksrulltårta
3 ägg
135 g (1 1/2 dl) strösocker
30 g (0,5 dl) vetemjöl
37 g (0,5 dl) potatismjöl
100 g hasselnötsmjöl
2,5 tsk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk nejlika
0,5 tsk muskotnöt
1,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
- Sätt ugnen på 250˚C
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm.
- Vispa ägg och socker pösigt. Bland torra ingredienserna och vänd ner det i äggsmeten. Rör ner mjölken.
- Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö lite strösocker jämnt över ett bakplåtspapper. Vänd upp kakan. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på och låt svalna.
Färskostfyllning
100 g smör, rumsvarmt
200 g Creme cheese, rumsvarm
150 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g lingon
- Vispa smöret vitt
- Tlilsätt florsocker och vispa lite till
- Tillsätt creme cheese och vaniljsocker och vispa så det går ihop
- Vänd ner lingon
- Bred ut frostingen på kakan, rulla ihop och pudra med t.e.x kanel, kakao, guldpulver och/eller florsocker
