-
Smula jästen i en bunke och häll mjölken över jästen, tillsätt hälften lite av sockret, mortlad kardemumma, ägget och 300 g mjöl
-
Kör i maskin i 5 min och låt sedan jäsa i 15 min
-
Tillsätt salt, resten av sockret, nästan allt mjöl och sist rumsvarmt smör
-
Kör ca 10-15 min i maskin(degen ska vara så elastisk att du kan dra ut den så tunt att ljuset sipprar igenom)
-
Låt jäsa 20 min (alternativt sätter du in den i kylen under natten)
-
Dela upp degen i ca 14 bitar á 50 g. Rundriv bullarna och låt jästa ytterligare 45 min(till dubbel strolek). Har du haft den i kylen under natten kan de behöva jäsa längre än så.
- Spritsa ner en klick valfri fyllning i mitten(jag använde vaniljkräm/rabarbersylt i hälften och mandelkräm/rabarberkräm i hälften)
-
Grädda i 250 grader varmluft i 8 min. Om ugnen gräddar ojämt är det bra att vända på plåten efter halva tiden.
- Pensla med smör och doppa i socker
- Rör ihop maizena och äggula
- Värm mjölk med vaniljstång. Dra från plattan och låt stå ett par minuter.
- Häll mjölken över ägguleblandnignen under kraftig vispning och ha tillbaka i kastrullen. Låt sjuda några minuter till en tjock kräm. Plocka upp vaniljstången. Häll upp i en bunke och tillsätt smöret.


