
Mjuk pepparkaka
340 g smör
315 g (3.5 dl) strösocker
100 g (drygt 1 dl) farinsocker
6 ägg
3 msk mjölk eller grädde
3,5 tsk kanel
0,75 tsk muskot
2 tsk ingefära
1,5 tsk nejlika
3 tsk bakpulver
280 g (knappt 5 dl) Vetemjöl
-
Smörj och bröa (jag använde mandelspån) en 2-litersform. Sätt ugnen på 175 grader.
-
Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt
-
Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje
-
Tillsätt mjölk och vispa lite till
-
Blanda kryddor, bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten
-
Grädda i nedre delen av ugnen ca 65 min. Tänk på att ugnar kan variera så känn med en sticka lite tidigare om den är klart.
Frosting
100 g smör, rumsvarmt
200 g Creme cheese, rumsvarm
200 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g (1 dl) grädde
-
Vispa smöret vitt
-
Tillsätt creme cheese och vaniljsocker och vispa så det går ihop
-
Sikta ner florsockret lite i taget och vispa till en slät kräm
-
Tillsätt slutligen grädde och vispa fluffigt
-
Bred ut frostingen på kakan och pudra med lite kanel

