BLEYS BAKVERK

Fransk chokladkaka
Receptet på den här Franska chokladkakan har jag fått av en vän som berättade att de brukade baka den när hon jobbade på Sveriges ambassad i Australien. Där gick den då under namnet "Ambassadkakan". Den är otroligt god med en kraftig chokladsmak och lite crunch från hasselnötterna. En klick grädde till blir perfekt!
Fransk chokladkaka
175 g mörk choklad
175 g smör
0,5 dl hasselnötskärnor
60 g (1 dl) vetemjöl
2,5 tsk pulverkaffe, mortlat
3 medelstora ägg
180 g (2 dl) strösocker
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Lägg ett bakplåtspapper botten på en form ca 22 cm i diameter. Smöra kanterna och pudra med kakao
3. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull- Blanda ner sockret
4. Hacka nötkärnorna och blanda med mjöl och pulverkaffe
5. Skilj gulorna från vitorna. Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda ner gulorna en i taget i smörblandningen
6. Rör ner chokladen i smörblandningen
7. Vänd ner mjölblandningen och sist äggviteskummet
8. Grädda i ca 30 min. Känn med en sticka. Kakan ska vara lite kladdig i mitten