BLEYS BAKVERK

Röra-ihop-kaka
Måndag morgon och många av er som kanske vaknar upp till en första semestervecka? Jag kommer jobba på hela sommaren med kanske bara någon vecka ledigt lite senare i sommar. Men känns helt ok. Kommer försökas semestra på hemmaplan på lediga dagar så mycket jag kan. Ser riktigt mycket fram emot en sommar hemma i Stockholm med besök i skärgården, cykelturer, bad, promenader m.m.
Jag skäms lite för att säga men har fortfarande kvar bär från förra sommaren som jag tyckte det var dags att baka något gott med. Blir lätt så att när jag själv har plockat eller fått bär av någon vän så vill jag liksom hålla på dessa tills jag hittar det perfekta tillfälle att använda dem. Resultatet brukar då bli att de ligger i min frys i en evighet i stället. Ska blir ändring på det tror jag.
Den här kakan är otroligt lätt att baka och som man hör på namnet rör man bar aihop allt i samma kastrull som man smälter smöret i. Den blir verkligen galet god! Jag använde vinbär men du kan ta vilka bär du vill.
Röra-ihop-kaka med vinbär

150 g smör

360 (4 dl) socker

3 ägg

240 g (4 dl) mjöl

125 g vinbär

1 dl mandelspån

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna på ca 25x30 cm
  3. Smält smöret i en kastrull.  Rör ner socker, ett ägg i taget, mjöl. Blanda till en slät smet.

  4. Häll smeten i formen fördela bären och strö över mandelspån.

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Den ska var alite gyllene på ytan men lite kladdig i mitten.

  6. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Pudra eventuellt över lite florsocker.