S’mores Brownie
Brownie
106 g (2 st) ägg
55 g kakao
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
115 g smör
225 g(2,5 dl) socker
95 g(1,6 dl) mjöl
Ganasch med grahamscrunch
120 g(ca 8 st) grahamskex
225 g ca 55 % choklad
1 tsk snabbkaffepulver
en nypa salt
180 g grädde
Marshmallowfrosting
160 g (ca 4 st stora) äggvita
150 g socker
1 krm ättiksprit
en nypa salt
1 tsk vaniljpulver
Brownie
-
Värm ugnen till 165 grader
-
Smöra en fyrkantig ganska liten forrm, och lägg bakplåtspapper i botten
-
Värm smöret tillsammans med sockret i en kastrull. Värm någon minut så blandningen blir varm utan att koka.
-
Vispa äggen och socker en lite stund. Smält smöret.
-
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, espressopulver, salt och vaniljpulver
-
Vänd ner smöret i äggvispet. Sikta sist ner mjölblandningen och vänd runt.
-
Baka i ca 20 min. Låt kakan svalna
-
Under tiden gör du kexsmulet och chokladganaschen
Grahamscrunch och chokladganache
-
Bryt kexen i bitar
-
Hacka chokladen och lägg tillsammans med lite salt och kaffepulver i en skål.
-
Värm grädden tills den kokar och häll över chokladen. Vänta 30 sekunder och rör sedan till en homogen blandning. Börja i mitten av bunken och rör dig sakta utåt.
-
Rör ner grahamskexen
-
Häll blandningen över brownien och ställ kallt tills det stelnat
Marshmallowfrosting
-
Rör ihop socker, äggvita salt och ättika i en värmetålig bunke. Placera över ett vattenbad (botten ska inte nudda vattenytan).
-
Rör i blandningen tills den nått en temperatur på 55-60 grader, ca 6-8 min
-
Vispa sedan tills marängen blir fast och får vita mjuka toppar, ca 8-10 min.
-
Vispa ner vaniljpulvret mot slutet.
-
Ta ut brownien från kylen och smeta ut marängen med en spatel. Bränn av med en gasbrännare eller i ugnen på 180 grader ca 5-8 min. Det kan gå snabbt så håll ögonen på pajen
-
Skär i fina bitar.
Tips! Värm kniven med en gasbrännare för att få riktigt snygga snitt när du skär upp kakan.