
Pärongalette
Mördeg
100 g smör
45 g (o,5 dl) socker
140 g (2,3 dl) mjöl
60 g (ca 1,5 dl) hasselnötsmjöl
1 krm salt
1 ägg
-
Blanda samman mjöl, smör, socker och salt med fingrarna eller i en matberedare
-
Tillsätt ägget och arbeta till en smidig deg.
-
Låt vila kallt 30 min
Hasselnötsmassa
50 g hasselnötsmjöl
50 g smör
70 g socker
1 tsk malen kardemumma
1 ägg
Hackade hasselnötter (gärna skalade)
-
Sätt ugnen på 200 grader
-
Vispa samman alla ingredienser till en kräm
-
Kavla ut degen och bred på fyllningen men spara ca 3 cm i kanten
-
Lägg på skivade päron och strö över hackade hasselnötter
-
Vik över kanten och grädda i 200 grader ca 20 min
-
Pudra över florsocker

